Archief
WOS

WOS

Wostalgie: Opening Westlandse turnhal

Negen jaar geleden werden de eerste turntrainingen gegeven in de toen nog nieuwe turnhal in Naaldwijk. Onder andere topsporter Olessya Dadema trainde hier. Iets later die maand werd de hal officieel geopend

De opening van deze nieuwe turnhal was voor Westlandse turnverenigingen erg belangrijk, want die waren tot voorheen gedwongen om uit te wijken naar locatie buiten het Westland. Na de bouw konden in totaal tien Westlandse turnvereniging gebruik maken van deze hal voor trainingen. Maar zij zijn niet de enige die hier trainde: Olessya Dadema trainde hier ook voor de Olympische Spelen van 2016, haar trainster Henrietta Dadema was erg blij met de hal: "Het is een geweldig fijne hal, met veel daglicht en een Olympische vloer. Dit is de enige hal die wij kennen die zo'n vloer heeft."

Op 30 januari 2015 werd de hal pas officieel geopend, maar daar kwam wel een probleem bij kijken. Een stekker die boven het publiek bungelde was niet aangesloten. Gelukkig was er een groep acrogymmers aanwezig, die door middel van een menselijke toren de stekker kon aansluiten.

In Wostalgie duiken we op zondag de grote archieven van de WOS in, op zoek naar historisch beeld.