Signbiblio

Sportnieuws: Badmintonners Velo probleemloos langs Amersfoort

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Badminton - Velo kende zaterdagavond in de eredivisie weinig problemen met Amersfoort. De Wateringers wonnen in de Juliana van Stolberghal met 2-6. Alleen het vrouwenenkel van Veda Diemel en het gemengddubbel van Dion Rovers en Myke Halkema gingen verloren. In de competitie valt Velo net tussen wal en Schip. De bovenste vier ploegen (kampioenspoule) zijn net te ver weg. Velo staat wel vijfde, met een ruime voorsprong op nummer 6 Amersfoort.

Judo - Coen van Winden heeft zaterdag de Open Rotterdamse kampioenschappen gewonnen. De Lierenaar rekende in de finale af met Sia Shahkarami.

Zaterdag

Voetbal - Velo heeft op het trainingskamp in Spanje gelijkgespeeld tegen eersteklasser Roda'46 uit Leusden: 2-2. De Wateringers maakten in de tweede helft een 0-2 achterstand goed. De doelpunten kwamen van Storm Verheijen en Mart Dubbeld.

Voetbal - FC 's-Gravenzande speelde op het trainingskamp in Malaga twee wedstrijden, tegen RCL en Valleivogels. Dankzij een doelpunt van Yuri Westhoff werd het tegen RCL 1-0 voor de Westlanders. De tweede wedstrijd ging met 2-4 verloren.

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia heeft in een oefenduel gelijkgespeeld tegen SJC. De Naaldwijkers stonden op het eigen sportpark De Hoge Bomen halverwege met 2-1 voor dankzij doelpunten van Zion Valies en Hidde van der Arend. Trainer Maurizio Ceccucci liet in het tweede bedrijf veel jeugdspelers hun opwachting maken. Westlandia scoorde niet meer, SJC éénmaal en daardoor werd het 2-2.

Voetbal - Sportclub Monster heeft zaterdagmiddag een 3-1 oefenzege geboekt op BOL (Broek op Langedijk). BOL kwam na een half uur spelen weliswaar op een 0-1 voorsprong, maar Thijme van der Arend (eerste helft), Youri Riepe en Jurgen Warbout (tweede helft) stelden orde op zaken. De wedstrijd werd gespeeld in Barcelona.

Vrijdag

Voetbal - Excelsior Maassluis heeft tijdens het trainingskamp in Spanje met 2-0 gewonnen van SteDoCo. Beide doelpunten vielen al in de eerste helft. Na twintig minuten schoot Pieter Langedijk een vrije trap achter de doelman. Enkele minuten later werkte de SteDoCo-goalie de bal in eigen doel.

Roeien - Benthe Boonstra gaat komende zomer naar de Olympische Spelen in Parijs. Het mag geen grote verrassing zijn dat de roeister uit Monster door bondscoach Eelco Meenhorst opgenomen in de olympische ploeg. Boonstra maakt onderdeel van de vrouwen vier zonder stuurvrouw.

Voetbal - Maurizio Ceccucci is ook volgend seizoen de trainer van het zondagelftal van Westlandia. De oefenmeester heeft zijn contract in Naaldwijk met een seizoen verlengd. Ceccucci is bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark De Hoge Bomen. Westlandia staat na vijftien wedstrijden op de elfde plek in de vierde divisie.

Woensdag

Voetbal - Marco Bravenboer heeft zijn taken als assistent-trainer bij Excelsior Maassluis per direct neergelegd. Dat is mede gedaan op basis van de sportieve resultaten van de hoofdmacht. "Uiteindelijk is er niemand groter dan de club. Op dit moment denken we dat dit beter is om de ommekeer te bewerkstelligen", zegt hij. Na het vertrek van Bravenboer keert Raymond Frehe terug in de technische staf. Frehe was eind jaren '90 actief als speler van het eerste elftal en zou later op Sportpark Dijkpolder assistent worden van toenmalig hoofdtrainer Jan Everse

Dinsdag

Tennis - Arantxa Rus heeft verloren van de Kroatische Donna Vekic: 6-2, 3-6 en 6-1. De wedstrijd in Australië maakte deel uit van de United Cup, een toernooi voor landenteams. Omdat Tallon Griekspoor ook al verloor namens Nederland, is de wedstrijd tegen Kroatië verloren. Zaterdag won Oranje wel van Noorwegen.