Quintus en Velo met zege nieuwe jaar in

De handbalsters van Quintus en Velo zijn de tweede seizoenshelft van de eredivisie goed begonnen. Beide Westlandse ploegen boekten een klinkende zege.

Quintus kreeg in Kwintsheul Volendam op bezoek. Vorig jaar nog een belangrijke concurrent, nu een laagvlieger in de competitie. De ploeg van trainer Rolf Schulte kende dan ook weinig problemen met de Noord-Hollanders. Quintus stond de gehele wedstrijd voor. De Heulsen hadden in de eerste helft zelfs een voorsprong van zeven doelpunten (16-9), maar gingen uiteindelijk met 17-12 rusten.

Volendam kwam in het begin van de tweede helft nog wel iets terug, tot een marge van vier doelpunten (19-15), maar dichterbij liet Quintus de gasten niet komen. De voorsprong werd weer vergroot en na ruim een kwartier spelen was het verschil zelfs opgelopen naar tien (30-20). De einduitslag was 35-25.

Velo te sterk voor DSVD

In Wateringen speelde Velo een probleemloze wedstrijd tegen DSVD. De ploeg van trainer Nico Stet nam snel 3-0 een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. In de eerste twintig minuten kon DSVD Velo nog wel iets bijbenen, maar daarna liepen de Westlandsen verder uit. Bij rust was de score opgelopen tot 19-13.

DSVD verkleinde in de tweede helft het verschil nog naar drie à vier doelpunten, maar in het laatste kwartier liep Velo opnieuw uit tot een eindstand van 36-27.

In de eredivisie staat Quintus (20 punten uit 14 wedstrijden) op de vierde plek, gevolgd door Velo en Kwiek op drie punten achterstand.