Archief
Carry Wilmink

Bijna allemaal nieuwe winnaars in Hoekse Nieuwjaarsloop

De Hoekse Nieuwjaarsloop kreeg zaterdag zowel bij de mannen als de vrouwen debuterende winnaars en winnaressen op de 10 en de 5 kilometer.

De 10 kilometer werd gewonnen door thuisloper Peter Pollemans. De 38-jarige Pollemans was na de eerste ronde van 2,5 kilometer nog in het gezelschap van 40-plusser Willem Lenting, maar had halverwege de wedstrijd al enige afstand genomen. De Hoekenees finishte in 36.54 en had daarmee ruim een minuut voorsprong op Honselersdijker Lenting.

Snelste vrouw op de 10 kilometer was Emma Dekker uit Naaldwijk, die elf dagen eerder ook winnares was geworden van de Kerstloop bij de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70. De tijd van Dekker was 46.10.

5 kilometer

Op de 5 kilometer was er een zeer succesvol debuut van de 15-jarige Lars van der Kraan uit 's-Gravenzande, die vorig jaar in de Hoek nog winnaar was van de jeugdloop over 2 kilometer. Van der Kraan kwam afgetekend over de meet in 17.50. Hij verwees plaatsgenoot Maarten Bakker, meervoudig winnaar, naar de tweede plaats.

Wie zou de vacature van Wietske van der Lans-Vreugenhil invullen? Zij had immers de afgelopen zes edities van de 5 kilometer op rij gewonnen. Het was de 's-Gravenzandse Lynn van Toledo, die nu zegevierde. Haar tijd was 24.31.

Jeugdlopen

De jeugdloop over 2 kilometer werd overtuigend gewonnen door 's-Gravenzander Semm Plaisier (7.22).Snelste meisje op deze afstand was de Hoekse Pip Denkers (9.12), die vorig jaar winnares van de 1 kilometer was.

De 1 kilometer werd een prooi voor thuisloper Tim Huiting (4.16). Bij de meisjes ging de overwinning naar Nikki Kuijvenhoven uit 's-Gravenzande (4.32).

De 46ste editie van de Hoekse Nieuwjaarsloop, een samenwerking van voetbalclub HVC'10 en Olympus '70, telde in totaal ruim 280 deelnemers.