Archief
Sharon van den Berg

Sharon van den Berg

Fit aan het nieuwe jaar beginnen? Twee hardloopprojecten van start

Bij een nieuw jaar horen vaak goede voornemens: fit worden en vaker gaan sporten bijvoorbeeld. Wie wil beginnen met hardlopen heeft dit weekend de keuze uit twee projecten.

In Monster starten zaterdag de Wielepetcross Runners. Er zijn groepen voor 5 km, 10 km, de halve marathon en voor wandelaars. In twaalf trainingen word je klaargestoomd voor de Wielepetcross op 24 maart, maar je kunt natuurlijk ook meedoen aan de Ruitenburg Halve Westland Marathon een week eerder.

De eerste training is zaterdag om 13.45 uur vanuit sporthal De Wielepet in Monster.

Lopersproject

Voorheen 29 jaar lang op zaterdag, maar sinds 2017 verhuisd naar de zondag: het Lopersproject van Olympus '70. Het project is inmiddels alweer toe aan de 36ste editie. Ongeveer 200 enthousiaste sportievelingen doen mee en gaan elf zondagen onder begeleiding van professionele trainers aan de slag om hun conditie te verbeteren. Doel is om fit aan de start te staan van de Ruitenburg Halve Westland Marathon.

De trainingen worden gegeven vanaf het sportpark van Verburch in Poeldijk. Er zijn groepen voor de starters (5 km), 5 km, 10 km, de halve en de hele marathon, maar ook de wandelgroepen en de trailgroep zijn onderdeel van het Lopersproject. De eerste training start voor alle lopers om 9.30 uur.

Inschrijven kan alleen on line via lopersproject.nl.