Archief
WOS/Jelle Gardien

WOS/Jelle Gardien

Kinderen ruilen kerstboom in voor leuk zakcentje

Westlandse kinderen konden woensdagmiddag hun (verzamelde) kerstbomen inleveren. In elke dorpskern stond een wagen klaar om de bomen te versnipperen. Mooie bijkomstigheid: elke boom levert 50 cent op.

"Ik vind het leuk, lekker sportief. En je verdient er nog wat aan", zegt een jongen die 25 bomen heeft verzameld. Dat deed hij 'overal in 's-Gravenzande'. "Vorig jaar hadden we er nog meer, maar we hadden nu niet zo lang de tijd. We mochten tijdens oud en nieuw namelijk geen kerstbomen in de tuin bewaren."

Een gezin komt met 15 kerstbomen aan. "Wij deden dat vroeger al. En de kinderen doen het ook weer", zegt een vader. Wat er met het geld gaat gebeuren? "Sparen."

123 kerstbomen

Vrijdag en zaterdag komt de gemeente Westland aan huis bij kinderen die meer dan 25 bomen hebben liggen. Fenna van Alphen (8) uit de Naaldwijkse Dreeslaan is zo'n fanatiekeling. Samen met haar vader en haar opa is ze de afgelopen dagen op stap geweest. Het voorlopig resultaat? 123 bomen. "Alle bomen liggen (veilig) op de oprit van ons huis, en worden zaterdagochtend opgeknepen door de gemeente. Met haar verdiende centjes wil ze een mooie bouwpakket kopen van Lego", vertelt moeder Eline.

Ingezonden foto

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland