Archief
FotoDet

FotoDet

Vele regiogenoten beginnen 2024 met frisse duik

Zo'n 2.000 enthousiastelingen hebben maandag meegedaan aan de nieuwjaarsduiken in onze regio. Dit jaar kon behalve in Monster en 's-Gravenzande ook weer gedoken worden in Hoek van Holland.

Het waaide flink op het strand, maar dat weerhield de mensen ook dit jaar niet om de zee in te rennen. In Monster deden zo'n 1.000 mensen dat. "Met een watertemperatuur van 8 graden in combinatie met de wind, was het een frisse duik. Maar gelukkig maakte de zon een hoop goed vandaag", zegt Mario Nederpelt van de Reddingsbrigade.

Op het strand van 's-Gravenzande meldden zich zo'n 800 'duikers'. "Naast alle duikers was ook veel publiek aanwezig, waardoor het extra gezellig was op het strand", weet woordvoerder Daphne Smit.

Hoek van Holland

De twee nieuwjaarsduiken in Westland begonnen om 14.00 uur, de duik in Hoek van Holland was al aan het begin van de middag, om 12.00 uur. Al was er wat verwarring over het aanvangstijdstip. Op sommige plekken was 13.00 uur gecommuniceerd, waardoor groepjes mensen verspreid aankwamen. Desondanks waren ook hier vele mensen te vinden.

De Hoekse duik werd hier mede mogelijk gemaakt door Unox, dat ook de 'landelijke' duik in Scheveningen sponsort.