Archief

Taakstraf na vastbinden van vrouw op bed na vermoeden van vreemdgaan

Een man heeft een taakstraf van 40 uur opgelegd gekregen voor het vastbinden van zijn vriendin in een woning in 's-Gravenzande. De man dacht dat zij misschien vreemd ging. "Ik wilde haar helemaal geen pijn doen, ik wilde de waarheid weten", zei de verdachte eerder in de rechtbank.

De 36-jarige man krijgt naast de taakstraf ook een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur opgelegd met een proeftijd van 2 jaar.

De vrouw werd vastgebonden met tie wraps en werd gedwongen de toegangscode van haar telefoon af te geven. De verdachte had namelijk het vermoeden dat zijn vriendin vreemd ging met een andere man, die haar foto's op Facebook had geliket. Nadat hij toegang tot haar telefoon had gekregen, werd de vrouw weer vrijgelaten. De vrouw is later naar de politie gegaan, waarna de man werd aangehouden.

De man zei eerder in de rechtbank spijt te hebben van zijn daden en zegt in te zien dat hij dit niet had moeten doen. De rechtbank betrok dit in de strafbepaling.