Archief
WOS

WOS

Junior-editie van nieuwjaarsduik: 'Heel koud, maar moest van mama'

Meer dan honderd kinderen van verschillende kinderopvangorganisaties namen dinsdagochtend een duik in de recreatieplas van het Prinsenbos in Naaldwijk. De kinderen waren weer erg enthousiast, al klonk er na de duik bij iedereen hetzelfde: "Koud!"

"Sommige zullen alleen hun grote teen in het water dopen, maar het is de bedoeling dat ze het water in gaan", zo vertelt Petra van der Ende van kinderopvang Okidoki. Zij helpt vaker bij de nieuwjaarsduik en ziet vaak dat kinderen het erg spannend vinden. "Maar dan weten ze toch hun eigen grenzen te verleggen." Al met al is ze erg blij met de ochtend. Volgens haar begon de ochtend met een warming-up en muziek om vervolgens een duik te nemen. Na afloop stond er warme chocolademelk en wat lekkers voor de kinderen klaar.

De kinderen waren zelf iets minder enthousiast: "We gaan dit nooit meer doen!" roept een meisje. Een andere jongen vond het ook maar koud: "Het is zo koud, ik voel mijn voeten niet meer." Hij wilde ook liever niet, maar zijn moeder had gezegd dat hij moest.

Categorieen:
Nieuws Naaldwijk Westland