Archief
Gemeente Westland

Extra raadsvergadering Westland om gronden veilig te stellen

De gemeenteraad van Westland komt op maandagavond 15 januari in een extra (en besloten) vergadering bijeen om een besluit te nemen over de verwerving van enkele percelen grond in Naaldwijk.

Het gaat om de strategische aankoop van gronden in de nabijheid van het World Horti Center. Het zijn percelen in het ontwikkelgebied Flora Campus Westland, met name in het deelgebied waar het nieuwe Vakcollege van ISW moet worden gebouwd.

Het ene perceel is eigendom van Van der Arend en het andere is eigendom van Van der Arend / Hofman / Van der Klugt. In kadastrale termen: sectie C nummer 4420 (Middel Broekweg 16a en Lange Broekweg 17, 19 en 21) ter grootte van 74.709m2, alsmede sectie C nummer 1553 ter grootte van 7.620m2.

'Regie op ontwikkeling'

Om grondspeculatie door andere partijen te voorkomen, is alsnog besloten de betreffende gronden (versneld) strategisch te verwerven, aldus het college van B en W. Er is geheimhouding opgelegd op informatie uit dit voorstel "om de economische belangen van de gemeente en Flora te borgen". Die geheimhouding geldt tot 2035.

Dat er sprake is van grote tijdsdruk blijkt ook uit de omstandigheid dat het taxatierapport nog niet beschikbaar is. "Het taxatierapport wordt eind januari 2024 opgeleverd. Dit paste in de oorspronkelijke planning en besluitvorming, maar niet in het huidige versnelde aankooptraject", verklaart het college.