Archief
District8

District8

Knallend het jaar uit

Carbidschieten, een wheelie maken op de motor of een vreugdevuur ontsteken. Op diverse plekken in de regio wordt de laatste dag van het jaar goed gevierd.

Het jaar loopt bijna op zijn eind, en dat gaat op veel plaatsen niet zomaar voorbij. Zo wordt het jaar in De Lier, op de Noord-Lierweg, knallend afgesloten met carbidschieten. Veel belangstellenden kwamen al langs om te kijken of om zelf een keer carbid te schieten.

In Maasdijk kennen ze een andere traditie, namelijk de oudejaarsdag tour. Ongeveer 100 jongeren op de brommer of motor maken een tour door het dorp. In groepjes rijden de motoren (de meeste zonder uitlaat) knetterend door de straten van Maasdijk. De sfeer is gezellig.

FlashphotoNL

Vreugdevuur Naaldwijk

Rond 16.00 uur hebben jongeren, in het bijzijn van meerdere politie eenheden, een vreugdevuur ontstoken. Dit gebeurde aan de Rijnsburgerweg in Naaldwijk. Politie en handhaving lieten, in aanloop naar het vuur, wel een groot aantal pallets weghalen om een groter vuur te voorkomen.

Naast veel jongeren en politie zijn er ook bussen van de ME aanwezig, voor een veilig verloop. De sfeer is desondanks gemoedelijk.

District8

Politie paraat in Maasdijk

Op de Korte Kruisweg in Maasdijk stond rond 16.00 uur een aanhangwagen met autobanden en hout in de brand. De fik midden op straat zorgt voor een flinke rookoverlast, doordat er ook autobanden op het vuur werden gegooid. De brandweer kwam het vuur blussen. De politie 'met de lange lat' hield van dichtbij een oogje in het zeil.

Flashphoto

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland