Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: Rus wint voor Nederlands team

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zaterdag

Tennis - Arantxa Rus heeft in Australië gewonnen namens Nederland in de United Cup, het landentoernooi voor mannen en vrouwen. De 33-jarige Monsterse was in twee sets te sterk voor de Noorse Malene Helgo: 7-6 en 6-1. Nederland won uiteindelijk met 2-1 van Noorwegen, omdat ook het mannendubbbel in een zege werd omgezet.

Vrijdag

Voetbal - Steven Sanchez Angulo is niet langer speler van Excelsior Maassluis. Club en aanvaller hebben besloten het contract per direct te beëindigen. De voornaamste reden voor de ontbinding is het feit dat de aanvaller de drukke werkzaamheden met zijn eigen onderneming steeds minder goed kan combineren met het leven van topamateurvoetballer. Sanchez stond pas sinds afgelopen zomer onder contract in Maassluis.

Donderdag

Schaatsen - De Westlandse schaatsers Jutta Leerdam en Armand Broos hebben geen persoonlijk succes kunnen boeken op de eerste dag van de NK Afstanden in Heerenveen. Jutta werd donderdagavond zesde op de 1.500 meter, in 1.55,71. Naaldwijker Armand Broos werd op de eerste 500 meter vijftiende, in 35,38, en op de tweede 500 meter dertiende in 35,42. Vrijdagavond komen Jutta Leerdam en Dione Voskamp uit op de 500 meter bij de vrouwen.

Voetbal - Jeroen Haars heeft zijn verbintenis bij Excelsior Maassluis met een jaar verlengd. De 19-jarige middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van de jeugdopleiding van ADO Den Haag, blijft daardoor tot medio 2025 aan de club verbonden. Haars speelde dit seizoen voornamelijk in het onder-21-team.

Voetbal - Kevin Ringeling verlaat Excelsior Maassluis na dit seizoen. De verdediger (25) verhuist in de zomer naar het midden van het land en kan daardoor niet meer in Maassluis blijven voetballen. Ringeling zit al sinds het seizoen 2015/16 in de A-selectie van de club. Tussendoor maakte hij één seizoen een uitstapje naar Jong Sparta Rotterdam.

Shorttrack - Kay Huisman uit Monster is van 12 tot en met 14 januari actief op de EK shorttrack in het Poolse Gdansk. De selectie voor het toernooi is gebaseerd op onder andere het NK en de eerste vier wereldbekerwedstrijden. Huisman was vorig seizoen nog afwezig op het EK, nadat hij het belangrijkste selectiemoment miste door ziekte.

Wielrennen - Minke Bakker rijdt in 2024 een aantal races op gravel. De 26-jarige Monsterse heeft zich aangesloten bij het team van oud-prof Nicholas Roche. Bakker combineert het gravelen met het wegracen voor haar team Duolar-Chevalmeire.

Maandag

Voetbal - Mike Jonk staat ook de komende twee seizoenen aan het roer bij FC 's-Gravenzande. De oefenmeester heeft zijn contract verlengd tot en met het seizoen 2025/26. Jonk nam afgelopen zomer het stokje over van Richard Middelkoop en is succesvol. ZIjn ploeg staat momenteel tweede in de vierde divisie. "Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar de tweede seizoenshelft en hebben er alle vertrouwen in dat we samen met Mike en zijn staf deze ontwikkeling kunnen doorzetten", schrijft het clubbestuur.