Archief
WOS

WOS

Ruim 10.000 euro voor Hoekse Vishandel

Marieke Sparreboom heeft vrijdagochtend een cheque van 10.535 euro overhandigd aan eigenaar Cees Hofland van de Hoekse Vishandel. Sparreboom startte een crowdfunding, nadat de viskraam op eerste kerstdag werd verwoest door een explosie.

De doneeractie leverde tot nu toe dus ruim 10.000 euro op. "Maar voor zover ik weet staat de site vandaag nog open en kunnen mensen nog steeds storten. Dus het kan er ook nog 11 worden. Laten we daar even voor gaan. Maar voor nu heb ik een voorlopig bedrag", zegt Sparreboom.

Mobiele kraam

Deze vrijdag ging de Hoekse Vishandel weer open. Want hoewel Hofland nog geen vis kan verkopen vanuit het verwoeste pandje, staat er nu een mobiele kraam aan de Rechtestraat. Veel Hoekenezen brengen een bezoek. Het doet Hofland goed. "Ja, ik heb heel lieve reacties gehad. Dus wat dat betreft heb ik alle steun van de mensen."

Want de visverkoper zat er wel even doorheen op die eerste kerstdag. "Ik kwam hier, nou, ik heb eerst een half uur staan janken. Vreselijk was het. Het was niet om aan te zien. Wie gaat iemand zo duperen."

Maar Hofland laat zich niet uit het veld slaan. De komende jaren blijft hij nog vis verkopen. "Zolang onze lieve heer me gezondheid geeft, wel", besluit de 81-jarige Hofland.