Archief
Westlandia

Westlandia

Oud-prof Achahbar naar Westlandia

Westlandia heeft zich per direct versterkt met Anass Achahbar. De Haagse oud-profvoetballer heeft getekend voor in elk geval de rest van dit seizoen.

De aanvallende middenvelder is bij de meeste voetballiefhebbers bekend van zijn periode bij Feyenoord. Bij die club maakte hij in 2011 zijn debuut, uiteindelijk speelde Achahbar 34 wedstrijden voor de Rotterdamse ploeg. Later was hij in Nederland nog actief bij PEC Zwolle, NEC en FC Dordrecht. Na zijn vertrek bij de Schapenkoppen in 2019 voetbalde de nu 29-jarige Achahbar enkele seizoenen op het hoogste niveau in Roemenië. Begin dit seizoen tekende hij een contract bij de club Eolikos, dat uitkomt op het tweede niveau in Griekenland. Verder dan twee wedstrijden (87 minuten totaal) kwam hij echter niet.

Trainerschap

Achahbar gaat nu dus spelen bij Westlandia in de vierde divisie. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci staat momenteel op de elfde plek in de competitie. Achahbar hoopt ook na dit seizoen nog enkele jaren in Naaldwijk te kunnen blijven voetballen. Daarnaast is hij bezig met het trainerschap en wil hij binnen Westlandia een voetbalschool opzetten.

Franklin Rodriguez

Westlandia is tevens bezig met het binnenhalen van vleugelverdediger Franklin Rodriguez. De 26-jarige speler staat nog op de ledenlijst van Dovo in Veenendaal, maar was door zijn verhuizing naar Rotterdam op zoek naar een andere club. De medische keuring in Naaldwijk is al afgerond, alleen het papierwerk moet nog geregeld worden.