Archief
PR

PR

Kampioensfiets Mathieu van der Poel even in Westland

Westlandse wielerliefhebbers moeten deze dagen in 's-Gravenzande zijn. Daar is tot en met zaterdag namelijk de fiets waarop Mathieu van der Poel dit jaar zijn wereldtitel op de weg behaalde te zien.

De exclusieve Canyon Aeroad staat in de winkel van VS Cycling. "Dat je zo’n fiets een paar dagen in de winkel kunt krijgen is al een unicum", zegt eigenaar Sander van Scheijndel. "We hebben weleens vaker exclusieve modellen in de winkel gehad. Maar hiervoor heb ik voor de zekerheid toch maar even de juiste werking van het rolluik voor de pui getest."

Van der Poel, die op 7 augustus in Glasgow voor het eerst wereldkampioen op de weg werd, is er zelf overigens niet bij. Hij zit midden in het veldritseizoen. Dat is ook de reden dat hij zijn wegfiets even niet nodig heeft.

Lager model

De spierwitte Canyon Aeroad waarop Van der Poel won, is ook de fiets waarop hij de Tour de France reed. De Aero-racer weegt 7,9 kilogram in de maat 56. Officieel is de Aeroad een model dat ook 'gewoon' te koop is. In de Van der Poel-versie is de racefiets op tal van fronten geoptimaliseerd voor de succesvolle berijder. Meest opvallende verandering is dat het model voor Van der Poel veel lager is, in wielertermen 'agressief'.