Archief
WOS

WOS

Honselersdijker en Hoekenees aangehouden voor drugsgeweld in Spanje

Een 31-jarige man uit Honselersdijk en een 35-jarige Hoekenees worden verdacht van ontvoering en marteling van een landgenoot in mei 2023 in Spanje. Zij zijn daarom aangehouden.

De aanhoudingen vonden vorige maand al plaats, maar zijn nu pas door het Openbaar Ministerie naar buiten gebracht. Het Nederlandse Fugitive Active Search Team (pakte, op verzoek van de Spaanse collega's, op 8 en 22 november drie mannen op: een 26-jarige Vlaardinger, een 35-jarige Rotterdammer en ook de 31-jarige Honselersdijker. Een vierde Nederlander, een man van 35 uit Hoek van Holland, kon op aanwijzing van FASTNL in Frankrijk worden opgespoord. Hij is daar op 10 november aangehouden.
Naast de Nederlandse verdachten is er ook een Britse verdachte in het Verenigd Koninkrijk aangehouden.

Ripdeal

De mannen zitten vast op verdenking van ontvoering en marteling van een jonge Nederlander in mei 2023 in het Spaanse Fuengirola. Het 24-jarige slachtoffer werd urenlang vastgehouden en mishandeld. De ontvoerders amputeerden beide wijsvingers en maakten met een mes diep sneden in zijn voeten. Zij lieten hem bewusteloos achter in een afgelegen gebied.

Het extreme geweld zou zijn gepleegd naar aanleiding van een ripdeal van een partij drugs ter waarde van 3,2 miljoen euro.

Spanje heeft om overlevering van de mannen gevraagd.