Archief
WOS

WOS

Auto's mogen weer over Maasdijk, meeste vrachtverkeer nog niet

Automobilisten kunnen vanaf nu weer gebruik maken van de Maasdijk. Door verzakkingen was de weg de afgelopen maand deels afgesloten tussen de weg Uithof en de rotonde bij Honderdland.

De verzakkingen ontstonden door de hevige regenval in oktober en november. Uit metingen van de gemeente is inmiddels gebleken dat het dijklichaam de laatste weken 'stabiel' is, meldt de gemeente in een brief aan omwonenden. Naar aanleiding daarvan is advies ingewonnen bij een ingenieursbureau. "Hieruit blijkt dat de dijk weliswaar kwetsbaar is qua draagvermogen, maar wel door lokaal verkeer belast kan worden."

Gezien de impact van de wegafsluiting is daarom besloten om de Maasdijk weer open te stellen voor auto's. Ook lokaal vrachtverkeer kan gebruik maken van de weg. Het doorgaande vrachtverkeer wordt voorlopig nog omgeleid via bedrijventerrein Honderdland.

Herstel

"We houden de dijk (dijklichaam en weg) goed in de gaten en als er opnieuw verschuivingen optreden, zullen we daar naar handelen", schrijft de gemeente. Er worden nu voorbereidingen getroffen voor het herstel van de afritten en de slootkant. Vanwege afstemming met het Hoogheemraadschap van Delfland, de eigenaar van de dijk, en een 'technische puzzel om de juiste aanpak te kiezen' zal dit enige tijd in beslag nemen.