Archief
Gemeente Midden-Delfland

Gemeente Midden-Delfland

Speelgoeddoos voor 40 gezinnen in Midden-Delfland

Kinderen van veertig gezinnen in Midden-Delfland met een krappe beurs, hebben een mooi kerstcadeau. Voor hen ligt een speelgoeddoos klaar.

De dozen zijn afkomstig van Speelgoedbank Delft, een organisatie die (herbruikbaar) speelgoed inzamelt en vervolgens uitdeelt aan gezinnen met een laag inkomen. Midden-Delfland is een samenwerking aangegaan, omdat ook in die gemeente kinderen opgroeien in armoede. Deze kinderen ontvangen vaak met Sinterklaas of Kerst geen cadeautjes, omdat hun ouders onvoldoende geld hebben om speelgoed voor ze te kopen. De gezinnen zijn aangedragen door de Stichting Welzijn Midden-Delfland. "Ieder kind verdient een vrolijke en zorgeloze jeugd, en deze actie draagt bij aan het vervullen van die wens", zegt wethouder Melanie Oderwald.

De Speelgoedbank heeft voor de gezinnen dozen samengesteld met daarin speelgoed (nieuw en gebruikt), een spel en een boek. De gezinnen hebben ook een cadeaubon ontvangen waarmee ze in de eerste maanden van 2024 langs mogen komen bij de Speelgoedbank in Delft en zelf wat speelgoed mogen uitzoeken. De veertig gezinnen die het betreft, hebben al een uitnodiging gekregen.