Archief
WOS

WOS

Lentiz Dalton College brengt pakketten naar voedselbank

Leerlingen uit mavo 4 van het Lentiz Dalton College in Naaldwijk brachten donderdagochtend ruim veertig voedselboxen naar de voedselbank. In deze boxen zat een kerstmaaltijd die de leerlingen zelf hadden bereid.

Volgens leerlingen Ruth en Veerle is het 'superbelangrijk' om dit te doen: "Wij zitten in een regio met best wel weinig armoede, maar laatst ging ik ergens naartoe en toen zag ik allemaal mensen bijvoorbeeld kleding kopen voor echt maar een paar euro, terwijl als ik iets wil, dan koop ik het gewoon gelijk, dus het is belangrijk dat dit gebeurt."
Bryan Verkade is docent op de school en helpt mee aan dit project. Hij vertelt dat vertegenwoordigers van de voedselbank voor het project zijn langsgekomen om te vertellen over hun werk, en wat voor mensen er naar de voedselbank komen.

De voedselbank is maar wat blij met de pakketten: "Het blijft belangrijk voor ons om wat extra's te doen voor die gezinnen en dit is bijzonder, want de leerlingen kunnen zelf veel doen", aldus Annelies Bakker van Voedselbank Westland.
Voedselbank Westland voorziet deze kerst 178 gezinnen van pakketten, wat neerkomt op 600 mensen. Deze mensen kunnen op iets extra's rekenen, want rond kerst zijn mensen volgens Bakker vrijgeviger: "Er waren net al mensen die wat zelfgebreide mutsen kwamen brengen. We hebben ook kerstkransen gekregen, deze tijd is een bijzondere tijd en bedrijven doneren extra."

Bekijk de video hieronder: