Archief
WOS

WOS

Leerlingen roepen op: 'Hou je aan vuurwerkvrije zone'

Op vierhonderd plekken in Westland mag komende jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken. Om hiervoor extra aandacht te vragen hebben leerlingen van basisscholen de Diamant in Naaldwijk en de Hofvilla in Wateringen spandoeken gemaakt.

"We willen dat de dieren niet schrikken van knalvuurwerk. Dus willen we dat áls je vuurwerk gaat afsteken, dat niet bij de dieren hier doet", aldus een van de leerlingen. Volgens Charlotte Aalbers van politie Westland zijn deze zones belangrijk voor kwetsbare groepen: "De vuurwerkvrije zones zijn aangewezen, omdat we vaak te maken hebben met kwetsbare groepen. Denk daarbij aan dieren, ouderen of mensen die begeleid wonen." Volgens haar kunnen deze groepen makkelijk schrikken van vuurwerk, daarom is het belangrijk dat er in hun buurt geen vuurwerk wordt afgestoken.

Jongerenwerker van Vitis Welzijn, Ali El Mokkadem, heeft nog een andere reden waarom ze een vuurwerkvrije zone willen: "Voorgaande jaren is diverse malen geprobeerd brand te stichten en vernielingen aan te richten. Samen met de leerlingen hopen we dit jaar alle vandalisme tegen te houden.” Hij roept daarom iedereen op om zich te houden aan de zones: "Als je vuurwerk wil afsteken, doe dat dan op een plek die toegewezen is, niet in een vuurwerkvrije zone."

Alle vuurwerkvrije zones zijn te vinden op de sitevan de gemeente.