Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Extra woningen in Wilgenrijk

Wethouder Sjoerd Kuiper van gemeente Maassluis en Robert van Mierlo van Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling hebben woensdagochtend een ontwikkel- en realisatieovereenkomst getekend voor een nieuwe woonwijk op het noordelijke deel van de Dijkpolder, beter bekent als Wilgenrijk.

In de woonwijk komen 250 woningen met verschillende bestemmingen. Zo is eenderde van de woningen bedoeld voor sociale huur, ongeveer 5 procent voor middendure huurwoningen en 12,6 procent betaalbare koopwoningen. De rest van de woningen is bedoeld voor de vrije sector.

De wethouder is tevreden met de overeenkomst: "Met deze afspraken over het laatste deel in Dijkpolder zorgen we ervoor dat we de komende jaren verder kunnen bouwen aan deze mooie, nieuwe wijk. Hierdoor kunnen we bouwen voor alle doelgroepen zodat starters, gezinnen, middeninkomens, senioren en mensen met een bescheiden beurs een woning kunnen vinden in een fijne wijk." Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling zal de wijk gaan bouwen.

Geluidswal

In de algehele ontwikkeling van het gebied speelt de geluidswal een belangrijke rol. Deze geluidswal begint in Wilgenrijk Noord en wordt doorgetrokken langs de A20 en de Westgaag tot ongeveer halverwege tussen de A20 en Weverskade. Wilgenrijk B.V., de ontwikkelaar van het gebied Wilgenrijk-Noord, is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze verlenging.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis