WOS/Gerard van Dijk

Excelsior Maassluis bekert verder

Voetbalclub Excelsior Maassluis mag verder in het Toto KNVB-bekertoernooi. Nadat de Maassluizers eerder verrassend eredivisieclub FC Volendam hadden uitgeschakeld, wonnen ze dinsdagavond de uitwedstrijd tegen DEM in Beverwijk.

In de eerste helft werd er nog niet gescoord. Wel ontvingen binnen een goed half uur drie spelers van Excelsior Maassluis een gele kaart: Van den Beemt, Dirks en Plank. Vlak voor de rust kwam daar nog een vierde bij, voor Urbanus. Ruststand: 0-0.

Zo tegen de zestigste minuut in de tweede helft kreeg Excelsior Maassluis kort achter elkaar drie grote kansen. De doelman van de tegenpartij stond telkens een score in de weg. Maar na een mooie steekpass kon Da Fonseca in de 66ste minuut alleen op die sterk spelende DEM-keeper af: 0-1.

Nog meer kaarten

Toch werd de sfeer er niet echt veel beter op. Wegens aanmerkingen op de leiding kreeg reservekeeper Boks van de Maassluizers twee keer geel, dus rood, en kon hij na 70 minuten naar de tribune. In de 76e minuut was er geel voor Pieter Langedijk.

Na 90 minuten was er nog een extra speeltijd van zeker vijf minuten. Maar omdat daarin niet werd gescoord, won Excelsior Maassluis dit bekerduel met 1-0.

Donderdagavond wordt de loting voor de volgende ronde gehouden.