YouTube Zwemsporttv

Zwemgoud voor Nai Chung Tong en Van Roon op NK kortebaan

Bij de Nederlandse kampioenschappen kortebaan in het Hofbad in Den Haag hebben de Hoekse Jill Nai Chung Tong en Valerie van Roon uit Den Hoorn afgelopen weekend gouden medailles veroverd.

Nai Chung Tong was de snelste op de 200 meter schoolslag. In de finale zwom ze naar een tijd van 2:26.56 en daarmee was ze net iets sneller dan de nummer 2 Madelijne Schothans. De zwemster uit Hoek van Holland kwam op de 100 meter niet verder dan de vijfde plek en op de 50 meter won ze de B-finale, wat haar een negende plek opleverde.

Van Roon won vrijdag de 50 meter vrije slag in een tijd van 23.87. Daarmee liet ze Britta Koehorst (24.69) en Jenjira Srisa-Ard (24.80) achter zich. Een dag later stond ze ook bovenaan op het podium bij de 100 meter vrije slag. Die won ze in een tijd van 53.14.

Brons Dijkshoorn

Voor de 's-Gravenzandse zwemmer Niels Dijkshoorn was een derde plek op de 200 meter rugslag zijn beste resultaat. Hij tikte aan na 1:56.15 en was daarmee bijna een seconde langzamer dan winnaar Raf Hendriks. Dijkshoorn werd op de 100 meter rugslag vierde en op de 50 meter rugslag won hij de B-finale, goed voor de negende plek.