Archief
Bibliotheek Westland

Winterverhalen uit Westland: verwondering, humor, liefde en troost

Het schrijverscollectief Prozanikers heeft de bundel ‘Westlandse Winterverhalen’ uitgebracht. Daarin staan 11 korte verhalen die zich allemaal afspelen in het Westland.

Het schrijverscollectief Prozanikers bestaat uit Hans Kamp, Dennis Koopman, Ninja Paap-Luijten, Martha Vollering en Paul Waterman. De naam van het collectief betreft een woordgrap. De schrijvers zeggen onderling namelijk altijd te zaniken over proza. "Maar op een positieve manier", vertelt Paul Waterman in het programma 'Zo Weekend' op WOS radio: "We zitten bij elkaar om kritiek te leveren. Dat heb je nodig als schrijver, want iemand moet je vertellen of je goed vaart. Samen kregen wij het idee om een bundeltje uit te brengen in het Westland, omdat het leuk is om iets voor je eigen streek te betekenen."

Westlandse Winterverhalen

En nu, vlak voor kerst, ligt die bundel er. Met de toepasselijke naam 'Westlandse Winterverhalen'. "De verhalen kunnen over alles gaan", zegt Waterman. "Het zijn verhalen die ik bijvoorbeeld ken van de kerstmarkt in Naaldwijk. Of die gaan over de supermarkt". Verwondering, humor, liefde en troost: het boek bevat al deze emoties volgens de schrijvers.

Waterman vervolgt: "De bundel is voor iedereen, maar natuurlijk vooral voor Westlanders. Het is, richting de kerst, ook een cadeau waar je als echte Westlander mee voor de dag kunt komen". Het boek is inmiddels te koop in de boekwinkels en online te bestellen. Ook is het mogelijk om de bundel te lenen.

Bibliotheek Westland

Bibliotheek Westland ontving recent namelijk een aantal exemplaren om aan de collectie toe te voegen. Zo kan iedereen van de 11 korte verhalen genieten. "Een mooi gebaar met de kerstgedachte in het achterhoofd en passend bij de winterse sfeer van het boekje", zegt de bibliotheek daar zelf over.

"Het boek wordt goed ontvangen", vertelt Waterman. "Ik krijg nog iedere dag positieve reacties, we gaan de kosten in ieder geval terugverdienen." Tot slot zegt hij dat het schrijven van de verhalen voor alle schrijvers erg leuk was, en dat er dan ook zeker plannen zijn om elk jaar een bundel te presenteren.

Beluister het hele gesprek met Paul Waterman.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland