Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: Chardon doet goede zaken in Londen

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Paardensport - Vierspanrijder IJsbrand Chardon heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Londen goede zaken gedaan. De routinier uit Den Hoorn plaatste zich dankzij een tweede plaats voor de wereldbekerfinale. Boyd Exell was de beste, maar omdat de Australiër op een wildcard meereed, gaan de punten naar Chardon. In de allesbeslissende drive-off was de snelheid van Chardon vergelijkbaar met die van Exell, alleen viel er bij de Midden-Delflander een balletje in het zand, hetgeen vier strafseconden oplevert.

Shorttrack - Kay Huisman heeft aan de wereldbekerwedstrijd shorttrack in Seoul twee medailles overgehouden. Zaterdag behaalde de Monsternaar goud op de mixed relay. Huisman mocht in de finale aantreden als invaller. De Westlander bracht Nederland in de slotfase terug aan de leiding, waarna Jens van 't Wout het voor Oranje afmaakte. Zondag was er voor het eerst dit seizoen een medaille voor de Nederlandse mannen op de aflossing. China bleek een maatje te groot, maar mede dankzij een val van een Zuid-Koreaanse rijder werd het voor Nederland zilver.

Vrijdag

Voetbal - Martin de Mooij blijft actief als trainer bij Lyra. De oefenmeester heeft zijn contract met één seizoen verlengd. De Mooij is bezig aan zijn eerste jaargang in De Lier. Zijn ploeg staat momenteel na elf wedstrijden op de derde plaats in de derde klasse D.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus is na twee rondes alweer klaar op het WTA-challengertoernooi in het Franse Limoges. De 33-jarige speelster uit Monster verloor woensdagavond in twee sets van thuisspeelster Elsa Jacquemot: 6-4 en 6-4.

Dinsdag

Handbal - Nederland is niet door naar de halve finale van het WK handbal. Na vijf gewonnen wedstrijden, verloren de Oranjevrouwen met 23 - 29 van thuisland Noorwegen. Yvette Broch, Kelly Vollebregt en Rinka Duijndam speelden in de basis maar konden niet voorkomen dat Noorwegen met het betere spel naar de halve finale doorgaat.

Tennis - Pieter de Lange is bij de Nederlandse kampioenschappen in Amersfoort uitgeschakeld in de eerste ronde. De 17-jarige Maassluizer had zich voor het hoofdtoernooi geplaatst via de kwalificaties. Dinsdag was zijn tegenstander Manvydas Balciunas. Het werd 6-1 en 6-4 voor de inwoner van de provincie Flevoland.

Voetbal - De naam van Venéco prijkt na dit seizoen niet langer op het shirt van profclub ADO Den Haag. Het Westlandse ict-bedrijf trekt zich terug als rugsponsor, nadat het eerder dit jaar is overgenomen door de Yielder Group. Venéco was al sinds 2016 rugsponsor bij de voetbalclub.

Maandag

Tennis - Arantxa Rus is het nieuwe tennisseizoen begonnen met een overwinning. In de eerste ronde van de WTA-challenger in Limoges (Frankrijk) versloeg zij de Tsjechische Gabriela Knutson met 6-3 en 6-2.

Voetbal - Dennis van den Steen is ook volgend seizoen de hoofdtrainer bij VV Maasdijk. Dat zijn club en trainer overeengekomen. De oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen op de Lange Kruisweg en draait bovenin mee in de vierde klasse. Van den Steen geeft aan dat het plezierig werken is in Maasdijk met een hele enthousiaste spelersgroep, die veel voor elkaar over heeft. Voor komend seizoen is de selectie al zo goed als compleet; Van den Steen is alleen nog op zoek naar een rechtsbuiten.