Livestream Ondo

Ondo steviger aan kop, Valto onderuit bij koploper

De korfballers van Ondo sluiten het jaar 2023 met een goed gevoel af. De 's-Gravenzanders wonnen zaterdag in eigen huis van Swift en vergroten daarmee de voorsprong op de concurrentie.

In de Westlandhal trof de koploper van de eerste klasse de nummer 2. De ploegen waren aan elkaar gewaagd; het verschil en de score bleef lange tijd beperkt tot niet meer dan één. Pas in de slotfase van de eerste helft kwam Ondo iets meer los. Even stond het met 13-10 voor, maar bij rust was de stand 13-10.

De thuisploeg vergrootte de marge aan het begin van de tweede helft naar drie, maar zag de Amsterdammers later wel terugkomen van 17-14 naar 17-16. Dichterbij kwam Swift echter niet. Via 18-16 en 18-17 bepaalde Ondo de eindstand op 20-17. Daarmee blijven de Westlanders in de zaalcompetitie zonder puntenverlies.

Tweede zege ODO

Streek- en competitiegenoot ODO boekte tegen directe concurrent ALO de tweede zege van dit seizoen. In sporthal De Hofstede werd het 21-18. ODO staat voorlopig op de vijfde plek, met vijf punten.

Valto verliest bij koploper

Valto kon in Dordrecht niet voor een stunt zorgen tegen koploper DeetosSnel. De Lierse ploeg kwam goed uit de startblokken met een 0-2 voorsprong. Daarna nam DeetosSnel het heft in handen en boog de achterstand om naar een voorsprong van 7-3. Bij rust was de stand 9-7.

Na de thee kende Valto een goede beginfase, wat resulteerde in een 9-10 voorsprong. Daarna kwam DeetosSnel toch weer beter voor de dag en had Valto het lastig om in de wedstrijd te blijven. De thuisploeg liep uiteindelijk weg naar een eindstand van 21-16 en zag de thuisploeg weglopen naar een eindstand van 21-16.

Valto staat in de hoofdklasse nog wel op een (gedeelde) derde plek, met zicht op plaats 2.

Maassluis - Movado 29-23
Een zege op de directe concurrent onderin. Met vier punten uit zes wedstrijden verkeert ckc Maassluis wel in de onderste regionen.

Dijkvogels - IJsselvogels 9-19
Dijkvogels is nog altijd puntloos in de tweede klasse. VZOD en NIO hebben een voorsprong van vier punten.