Livestream DSVD

Handbalsters Quintus en Velo sluiten 2023 winnend af

De handbalvrouwen van Quintus en Venéco/Velo hebben hun laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gewonnen. Daarmee staan de ploegen in de eredivisie op respectievelijk plek 4 en 5.

Quintus had het niet makkelijk in het Overijsselse Deurningen, bij de nummer negen van de competitie. De ploegen gingen in de eerste helft gelijk, wat resulteerde in een ruststand van 20-20. Pas in het laatste kwartier van de tweede helft kwamen de Heulsen wat los, waardoor het verschil werd vergroot naar drie doelpunten. Quintus kwam niet meer in de problemen en scoorde er nog wat meer. Met nog acht minuten op de klok was de stand 33-40 en de eindstand was 36-43.

Velo ruim langs PSV

Venéco/Velo kende in Eindhoven een bliksemstart tegen laagvlieger PSV en stond na tien minuten al met 1-7 voor. Bij rust hadden de Wateringsen de score uitgebreid naar 6-17. Na rust werd de marge al snel uitgebreid naar 13 doelpunten. In de slotfase liet Velo de teugels iets vieren, maar de zege kwam nooit in gevaar. Van 21-35 werd het nog 25-36.