Archief
KNLTB/Marleen Fouchier

Rhijenhof gastheer NK tennis junioren

Dit weekend zijn de NK tennis tot en met 18 jaar op de overdekte banen van De Rhijenhof gestart. De hele week wordt gestreden om de Nederlandse titel.

Er worden de komende dagen zowel enkel- als dubbel wedstrijden gespeeld. Dit gebeurt in de leeftijdscategorieën 12, 14, 16 en 18 jaar. De finales zijn op zaterdag 23 december, er wordt dan bekend wie er met de felbegeerde titel 'Nederlands Kampioen' naar huis gaat.

Het evenement voor de beste junioren van Nederland is een samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB), De Rhijenhof en Burgersdijk Tennis. Het dient ter voorbereiding op het internationale junior toernooi dat in februari georganiseerd wordt.

De Rhijenhof

Mark-Paul Burgersdijk, sinds 1 december eigenaar van De Rhijenhof, is trots dat het Nederlands kampioenschap in zijn sportcentrum (aan de rand van Wateringen en Den Haag) plaatsvindt. “Het is echt de moeite waard om naar deze wedstrijden te komen kijken", zegt hij. "Er is hard voor getraind en de talenten vinden het erg leuk als er publiek is. Voor mij persoonlijk is deze editie natuurlijk extra speciaal, mijn eerste evenement in mijn nieuwe rol."