Archief
WOS

WOS

Monsterse dependance Herman Broerenschool naar Hazelaarstraat

De Westlandse Herman Broerenschool gaat in de komende lente een aanzienlijk deel van het schoolgebouw aan de Hazelaarstraat in Monster in gebruik nemen.

Het zal in totaal gaan om ongeveer 65 leerlingen van deze instelling voor speciaal onderwijs. Veertig van hen zijn afkomstig van de nevenvestiging van Herman Broeren op het terrein van Het Westerhonk in Monster. Bij de andere leerlingen gaat het om twee groepen die afkomstig zijn van de school aan het Verhagenplein in Naaldwijk.

Volgens het college van B en W van de gemeente Westland is er extra capaciteit voor gespecialiseerd onderwijs nodig om wachtlijsten tegen te gaan.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar een geschikte locatie voor met name de huisvesting van de Monsterse dependance van de Herman Broerenschool. Na verhuizing van de Taalklassen naar De Lier ontstond ruimte aan de Hazelaarstraat 46. Met de verhuizing komt de Herman Broerenschool onder één dak met de Strandwacht, ook een school voor speciaal onderwijs.
Om beide scholen onder één dak te huisvesten is volgens het college een verbouwing noodzakelijk, worden de tijdelijke units aan de Rijnweg vervangen door frissere units en zal het nodige onderhoud aan het gebouw worden uitgevoerd.