Archief
Archief Google Streetview

Archief Google Streetview

Hotel Inn Naeldwyk breidt uit naar Torenburg: 'Ontzettend blij mee!'

Het voormalige monument Torenburg krijgt in 2024 weer de functie van hotel. Inn Naeldwyk op het Wilhelminaplein gaat uitbreiden en realiseert op de locatie aan de Herenstraat zes kamers.

Katja van Steensel en Jonathan Rietveld zijn nog maar vier en een half jaar bezig op het Wilhelminaplein, maar hun hotel is razend populair. "We hebben maar vier kamers en als je dat voor heel Naaldwijk bekijkt, is dat niet heel veel", zegt Van Steensel. Daarom willen de twee graag uitbreiden.

Toen kwam de locatie 'Torenburg' op hun pad. De ruimte boven kledingwinkel Max 25 en reisbureau TUI was de afgelopen jaren in gebruik als kantoorruimte, maar wordt dus verbouwd tot zes hotelkamers. En daarmee wordt het dus weer een hotel, net als in vroeger: vanaf de 17de eeuw tot in 1974. "Dat vind ik het leuke eraan", vindt Van Steensel. "Het is een iconisch pand, fijn dat het intact blijft."

Hotel Torenburg in 1938. Collectie Historisch Archief Westland

Van Steensel en Rietveld hebben de vergunning inmiddels binnen. Zij hopen na de wettelijke bezwaarperiode van zes weken aan de slag te kunnen met de verbouwing. Dat zal waarschijnlijk medio januari zijn. Volgens de eigenaresse krijgen de zes kamers - waarmee het hotel dus uitbreidt naar tien kamers - dezelfde uitstraling en luxe als de vier kamers die er al zijn. Het blijft ook onder de noemer Inn Naeldwyk. Gasten die straks op de Torenburg-locatie overnachten, moeten voor het ontbijt wel naar het pand aan het Wilhelminaplein.

Als alles meezit, kunnen de kamers in het voorjaar of begin van de zomer in gebruik worden genomen. Van Steensel: "Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er ontzettend blij mee ben!"

De WOS maakte in 2019 een reportage over de verbouwing van Inn Naeldwyk: