Archief
WOS

WOS

50 jaar trimmen door Staelduinse Bos

De 'Staelduinklitters' trimmen al meer dan een halve eeuw met elkaar door het Staelduinse Bos. Deze enthousiaste ouderen lopen iedere vrijdagochtend gezamenlijk een route om in beweging te blijven en te genieten van de natuur.

Diny van de Berg is een van de wandelaars: "We wandelen eigenlijk het hele jaar door, het is zelden dat het niet doorgaat." Tijdens de route doen ze verschillende oefeningen om vitaal te blijven, wat erg belangrijk is op die leeftijd. "De jongste is 75 en de oudste is 91 jaar", aldus Van de Berg. Ze lopen dus al wat jaren samen, maar Van de Berg blikt graag nog even terug op hoe het allemaal begon: "Het begon met een groep uit Maassluis, een paar mannen. Een toen kwamen er een heleboel vrouwtjes bij en op het gegeven moment wilden de vrouwtjes apart."

Naast de wekelijkse beweging zorgt het vooral ook voor een hoop gezelligheid. Zo vieren ze hun verjaardagen, Sinterklaas, kerst en oud & nieuw samen. "Met Sinterklaas hebben we wel eens allemaal zakken in het bos verstopt en oefeningen in de bomen opgehangen, die ze moesten doen", aldus de trimster.