Archief
SignBiblio

SignBiblio

'Westland heeft al meldpunt voor bijtincidenten'

Burgemeester Bouke Arends is niet van plan om agressieve honden intensiever aan te pakken. Dat meldt hij na vragen van D66. De fractie wilde graag een lokaal meldpunt voor bijtincidenten.

Volgens Arends is er echter al een mogelijkheid om bijtincidenten te melden: "De gemeente Westland heeft al een gemeentelijk meldpunt voor bijtincidenten (een subcategorie van het meldpunt openbare ruimte). Hier zijn nog geen meldingen op binnengekomen." Toch is het vreemd dat er hier geen meldingen zijn binnengekomen, want bij de politie zijn in de afgelopen vijf jaar 138 meldingen gedaan van bijtincidenten.

Alhoewel ieder bijtincident er volgens Arends een te veel is, wil hij geen extra maatregelen nemen: "Het opleggen van een verplichte cursus voor eigenaren van honden die gevaarlijk gedrag vertonen is niet onwenselijk, maar in de uitvoering niet eenvoudig." Wel worden er tegen gevaarlijke honden maatregelen genomen, sinds 2015 heeft de politie de burgemeester zeventien keer verzocht om een maatregel op te leggen. In alle zeventien gevallen is die er ook gekomen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland