Archief
WOS

WOS

Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande langer dicht: uitstel tot maart

De Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande blijft voorlopig afgesloten. Nadat de afronding van de werkzaamheden eerder werd uitgesteld van medio november naar medio december, is het werk nu pas in maart klaar.

Bewoners zijn daarover woensdag per brief ingelicht. "Door de hevige regenval, een tegenslag in productie, beperkte capaciteit en extra werkzaamheden van de nutsbedrijven halen wij onze planning niet", meldt aannemer Dura Vermeer.

Maximumsnelheid omlaag

Er wordt al sinds begin september gewerkt op het gedeelte tussen de Eikenlaan en de Koningin Julianaweg. Er worden maatregelen genomen zodat de maximumsnelheid op de weg omlaag kan van 50 naar 30 kilometer per uur. Zo wordt de weg versmald, komen er rode fietssuggestiestroken en komt er speciale belijning.

Volgens de vorige planning zou de weg nog tot 20 december zijn afgesloten voor doorgaand verkeer. Nu wordt er in elk geval doorgewerkt tot de start van de kerstvakantie. Tussen 25 december en 10 januari is de weg tijdelijk open voor al het verkeer. Op 11 januari begint de aannemer met de aanleg van nieuw straatwerk. De weg is dan ter hoogte van het fietspad naar de Heliotroop afgesloten. Bewoners kunnen wel gewoon bij hun huis komen.

Eind februari of begin maart is de Naaldwijkseweg (tussen Eikenlaan en Julianaweg) voor een periode volledig afgesloten. Het asfalt wordt dan gefreesd, de weg wordt geprofileerd en er worden nieuwe lagen asfalt aangebracht. De exacte data worden later gecommuniceerd.