Archief
WOS

WOS

Kerk Hoofdstraat De Lier sluit

De Nederlandse Gereformeerde Kerk (NGK) De Lier gaat haar deuren sluiten. Het teruglopende ledenaantal zorgt ervoor dat het steeds minder rendabel is om nog open te blijven. Daarom is er besloten om 28 januari de laatste dienst te houden.

Volgens ouderling Jos Verbraeken liep het ledenaantal al jaren terug: "Na de fusie met de landelijke GKv (Gereformeerde Kerken vrijgemaakt, red.) ging het wel even iets beter, maar het nam toch weer snel af." Ook een fusie met de gemeente in Maassluis mocht niet baten: "We hadden 's ochtends een dienst in Maassluis en dan 's middags in De Lier, maar vooral voor die middagdiensten was steeds minder animo." Daarom is er dus gekozen om de kerk te sluiten.
De leden die naar deze kerk gingen zullen dus een andere kerk moeten zoeken, volgens Verbraeken kunnen die het beste naar Maassluis (binnen hun eigen kerkelijke gemeente) gaan of naar NGK Monster of PKN De Lier, maar in het geval van de laatste twee opties sluiten ze zich wel aan bij een nieuwe kerkelijke gemeente.

Wat er met het gebouw gaat gebeuren is nog niet zeker, waarschijnlijk gaat het gesloopt worden en komen er appartementen voor starters en ouderen. Een speciale commissie is bezig met uitzoeken hoe dit het beste aangepakt kan worden.