Archief
Politie

Grote opslag vervalste merkkleding aangetroffen bij inval in De Lier

De politie heeft maandag bij een inval in een bedrijfspand aan de Jan van de Laarweg in De Lier een grote opslag van nepmerkkleding aangetroffen. De politie kwam het pand op het spoor in een lopend onderzoek.

Een woordvoerder laat weten dat uit onderzoek bleek dat er mogelijk in het pand vervalste merkkleding werd verkocht. Maandag aan het einde van de middag kwamen veel politievoertuigen op het pand af en werd er een inval gedaan. In het pand troffen agenten broeken, shirts, jassen en horloges en andere kleding aan van vervalste dure merken als Balenciaga, Dior, Stone Island. "Alle goederen werden in beslag genomen en worden vernietigd", zegt de politiewoordvoerster tegen de WOS. Er is nog niemand aangehouden.

Bij de verkoop van de kleding weten kopers niet altijd dat het om vervalste kleding gaat, waardoor zij de volledige 'dure' prijs betalen. De handelaren van de kleding duperen daarmee ook de merkeigenaren en dragen ook geen belasting af. De politie laat weten dat de merken zelf aangifte doen. "Het verkopen van nepmerkkleding is verboden en strafbaar. Vermoedens van verkoop van dergelijke goederen kunnen gemeld worden bij de politie. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem."

Politie

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland