Archief
WOS

WOS

Inwoners Poeldijk bijgepraat over locatie De Veiling

Inwoners van Poeldijk zijn maandagavond bijgepraat over de plannen rond De Veiling. Het Westlandse gemeentebestuur wil van het zalencomplex een plek maken voor 'onderwijs en ontmoeting'.

Wethouder Anko Goudswaard maakte vorige maand al bekend dat er een nieuw complex moet komen, bestaande uit het voorgenomen tienercollege (ISW Irenestraat plus basisschool De Nieuwe Weg) inclusief een nieuw zalencentrum. Hij sprak toen over een 'centrale gedeelde ruimte, die plek biedt voor ontmoeten: overdag binnen de scholen en 's avonds door het verenigingsleven'.

"We vinden het belangrijk om alle inwoners mee te nemen en willen graag horen wat voor hen belangrijk is als we dit plan gaan doorzetten", legde de wethouder maandag uit. Veel inwoners wilden graag al concrete plannen horen, maar zover is het nog niet. "We hebben er bewust voor gekozen de inwoners al vroeg in het proces mee te nemen. Signalen die we horen zijn: wat betekent dit voor verkeersstromen, voor parkeren en verkeersveiligheid", zei Goudswaard.