Archief
WOS

WOS

Wateroverlast 'afvoerputje van Westland' aangepakt

Het Hoogheemraadschap van Delfland is maandagochtend begonnen met de aanleg van een nieuwe 'duiker' onder de Burgemeester Crezeelaan. Deze leiding zou de wateroverlast in de Oranjebuurt in De Lier moeten tegengaan.

Volgens wethouder Michiel Ferwerda is het aanpakken van dit probleem hard nodig: "We merken nu al dat steeds heftigere buien zorgen voor meer wateraanbod. Dan moeten we toekomstgericht voorbereid zijn en nu de noodzakelijke maatregelen nemen." Volgens hoogheemraad Manita Koop liep de Oranjebuurt de afgelopen jaren snel onder water als het hard regende. Dit komt vooral door de lage ligging van de wijk en het water dat daardoor allemaal naar beneden stroomt. "We noemen dit soms een beetje oneerbiedig het afvoerputje van het Westland", aldus Koop.

Daarom graven ze nu een leiding vanaf het water langs het Kralingerpad richting de waterberging in de Oranjebuurt. Hierdoor kan het water vanuit deze berging richting het Kralingerpad worden afgevoerd. Het graven van deze leiding zal echter nog enige tijd in beslag nemen; het hoogheemraadschap hoopt voor de kerst klaar te zijn met het werk. Het hele project moet in februari klaar zijn. Volgens Koop komt dit doordat het graven een langzaam en lastig proces is: "Het gaat stapje voor stapje, want de weg mag niet omhoog komen, maar ook niet naar beneden."