Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Zilver voor Van IJzendoorn op WK sneldammen

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Dammen - Martijn van IJzendoorn heeft op de WK sneldammen in het Poolse Warschau een zilveren medaille gepakt. De Wateringer leek lang op weg naar goud, maar kwam in de laatste ronde tegen landgenoot Jan Groenendijk in tijdnood en verloor daardoor. Het goud ging naar Groenendjik.

Handbal - Dankzij een 29-21 overwinning op Spanje zijn de Nederlandse handbalvrouwen als groepswinnaar door naar de kwartfinale van het wereldkampioenschap handbal. In de kwartfinale spelen de handbalvrouwen dinsdag tegen Noorwegen. Alle drie de Westlandse speelsters (Broch, Vollebregt en Duijndam) droegen hun steentje aan de overwinning bij.

Zaterdag

Schaatsen - Dione Voskamp is als achtste geëindigd in de tweede rit over 500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów Mazowiecki. Haar tijd was 38.51 dat is iets langzamer dan gisteren (38,47). De Lierse was daarmee de derde Nederlandse achter Femke Kok, die het brons won.

Vrijdag

Handbal - Met een zege van 21-40 op de Oekraïense handbalvrouwen is Nederland nog niet helemaal zeker van de kwartfinale van het WK Handbal. Eerder vandaag verloor Spanje van Tsjechië. Zondag speelt Nederland tegen Spanje om de overwinning in de hoofdgroep. Alle drie de Westlandse handbalsters speelden een uitstekende wedstrijd. Yvette Broch en Kelly Vollebregt scoorden er flink op los, terwijl keepster Rinka Duijndam verrassend in de basis speelde en haar keuze met tal van stops volledig waarmaakte.

Schaatsen - Dione Voskamp is als zesde geëindigd in de eerste rit over 500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów Mazowiecki. Haar tijd was 38,47. De Lierse was daarmee de tweede Nederlandse achter Femke Kok, die het zilver won in 37,95. Jutta Leerdam deed niet mee in Polen, zij is met haar ploeg op trainingskamp.

Donderdag

Darts - Priscilla Steenbergen is klaar op de Lakeside, het WK van dartsbond WDF. De Maasdijkse kwam in de achtste finale tegen de ervaren Lisa Ashton op een 1-0 voorsprong in sets, maar verloor uiteindelijk met 1-2.

Woensdag

Handbal - De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste wedstrijd in de hoofdronde van het WK gewonnen. Oranje versloeg in het Deense Frederikshavn Brazilië met 35-27. Bij het Nederlandse team zat doelvrouw Rinka Duijndam uit Wateringen op de tribune. Yvette Broch uit Monster speelde een half uur en scoorde drie keer. De Wateringse Kelly Vollebregt mocht alleen heel kort invallen. Vrijdag neemt Oranje het op tegen Oekraïne.

Zwemmen - Valerie van Roon is er op de EK kortebaanzwemmen in het Roemeense Otopeni niet in geslaagd een medaille te winnen op de 50 meter vrije slag. De 25-jarige zwemster uit Den Hoorn kwam weliswaar tot een persoonlijk record van 23,91 seconden, maar dit was goed voor slechts een (gedeelde) vierde plek.

Voetbal - Jeroen Hoefnagel is ook komend seizoen de hoofdtrainer van VV Schipluiden. De trainer is aan zijn eerste seizoen bezig en heeft het erg naar zijn zin bij de geel-blauwe brigade. Schipluiden doet mee in de top van de competitie in de derde klasse. "We staan nog maar aan het begin van een mooi traject waarbij we de teamontwikkeling stap voor stap willen verbeteren. We hebben een duidelijke visie en weten precies waar wij naar toe willen met deze talentvolle selectie. Ik kan hier werken met een mix van gretige eigen jeugdspelers en belangrijke routiniers en heb als doel spelers wekelijks beter te maken, om als team optimaal te kunnen functioneren. Het is mooi om te zien dat er zoveel progressie wordt geboekt. Ik kan niet wachten om de volgende stappen te zetten", aldus Hoefnagel.

Maandag

Handbal - Nederland is vanavond als winnaar uit de eerste groepsfase van het WK handbal in Denemarken gekomen. Oranje speelt woensdag om 20.30 uur de volgende wedstrijd in een nieuwe poule tegen Spanje. De andere tegenstanders zijn Brazilië en Oekraïne. In de laatste poulewedstrijd kregen alle drie de geselecteerde Westlandse handbalvrouwen de nodige speelminuten en leverden ze een belangrijke bijdrage: Duijndam met haar stops, Broch met 2 doelpunten, en Vollebregt met 1 doelpunt.