Archief
FEI/Massimo Argenziano

Bram Chardon ook in Genève de beste

Voor het tweede weekend op rij staat Bram Chardon bovenaan bij een wereldbekerwedstrijd vierspannen. De 30-jarige menner uit Den Hoorn was na Stockholm nu de beste in Genève.

Chardon had zich samen met landgenoot Koos de Ronde en de Belg Dries Degrieck geplaatst voor de drive-off, het afsluitende onderdeel. De twee concurrenten reden een goede tijd, maar moesten wel wat strafseconden incasseren doordat er wat balletjes op de grond vielen. Chardon daarentegen reed erg sterk. Waar hij een dag eerder het parcours nog in 159 seconden aflegde, deed hij dat nu in 141 seconden. Bovendien bleven alle balletjes op de kegels liggen.

"Ik had gisteren wat zitten rekenen, maar hield een tijd van 141 seconden niet voor mogelijk", zegt Chardon op de website van de KNHS. Mijn paarden waren goed hersteld van de wedstrijd van vorige week in Stockholm. Ze gaven me weer 120 procent, daarbij aangemoedigd door het publiek. Het was geweldig, volgend jaar kom ik hier graag weer terug."

Voor Chardon was het zijn derde zege in Genève op rij. In het wereldbekerklassement staat hij voorlopig op een tweede plek achter de Australiër Boyd Exell.

WOS Sport sprak na afloop met Bram Chardon: