Archief
WOS

WOS

Wostalgie: WK kerstdorpen bouwen

Carina van Dam en Nathalie Duijvelaar wonnen vijf jaar geleden het WK kerstdorpen bouwen in tuincentrum de Carlton in 's-Gravenzande. Zes kandidaten deden toentertijd een gooi naar de prijs, maar uiteindelijk waren zij de beste.

Ongeveer vijf jaar geleden werd het Westlands Kampioenschap kerstdorpen bouwen gehouden in de Carlton in 's-Gravenzande. In principe mocht iedereen meedoen, maar uiteindelijk kwamen er zes kandidaten opdagen, zowel van binnen- als ver buiten het Westland.

De kandidaten kregen 's ochtends een opdracht en hadden een dag de tijd om deze uit te voeren. Daarna beoordeelde de jury de kerstdorpen. Uiteindelijk heeft toenmalig waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne de prijs uitgereikt.

Carina van Dam won de prijs, maar had al wat ervaring met de wedstrijd: "Ja het is natuurlijk super, vorig jaar ben ik tweede geworden en dan ga je toch iets meer letten op de details. En dat heeft geholpen, want ik ben nu eerste!"

De Westlands Kampioenschappen zijn gehouden tot en met 2019. Tijdens de coronajaren was het volgens organisator Rob Wissink te lastig om het toernooi nog te organiseren: "Zoveel mensen bij elkaar, dat vond ik niet verantwoord. Dus besloot ik te stoppen." Ook nu corona achter de rug is, gaat hij het niet meer oppakken: "ik bouw nog wel kerstdorpen, maar ik ga geen toernooi meer organiseren."

In Wostalgie duiken we op zondag de grote archieven van de WOS in, op zoek naar historisch beeld.