Handballers Quintus winnen derby tegen Hellas, eerste punten voor Verburch

De handballers van Quintus hebben in de eredivisie voor de tweede week op rij gewonnen. In de derby tegen het Haagse Hellas waren de Heulenaren de beste: 29-26.

Quintus was in de eerste helft beduidend beter. De ploeg van trainer Neso Saponjic stonden na iets meer dan tien minuten spelen al met 6-2 voor en gingen met 18-11 de rust in. Dat de score niet hoger uitviel, was met name te danken aan de doelman van Hellas, die de nogal wat goals voorkwam.

De Hagenaars kwamen in de tweede helft nog gevaarlijk terug en stonden met zo'n tien minuten te gaan nog maar twee doelpunten achter (24-22). Dat was mede te danken aan een fase waarin Quintus door twee tijdstraffen met nog maar vier man kwam te staan. De Heulenaars hielden echter stand en wonnen met 29-26.

Vrouwen: Quintus verslaat PSV, Velo onderuit bij VOC

In de eredivisie bij de vrouwen boekte Quintus een ruime zege op PSV: 33-23. De ploeg uit Eindhoven kon de Heulse formatie in de eerste helft nog goed bijbenen, wat resulteerde in een 17-15 ruststand. Na de thee ging het echter hard: na tien minuten spelen had Quintus al een voorsprong van zeven doelpunten (24-17). PSV kwam vervolgens nog wel iets terug, maar in het laatste kwartier (stand 26-22) was het op.

Streekgenoot Velo bleek in Amsterdam niet opgewassen tegen landskampioen VOC en verloor met 30-19. Halverwege hadden de Amsterdamsen al een marge van tien (15-5).

Primeur voor Verburch in tweede divisie

In de tweede divisie was promovendus Verburch negen wedstrijden lang puntloos. Daar kwam zaterdagavond eindelijk verandering in: de Poeldijksen wonnen knap bij middenmoter Ventura: 29-30. Verburch vocht zich in de tweede helft terug van een achterstand van vier doelpunten (24-20) naar een gelijke stand (27-27). In de laatste drie minuten had Ventura opnieuw een voorsprong (29-28), maar twee doelpunten zorgden voor de eerste overwinning van dit seizoen.