WOS/Leo de Jong

FC 's-Gravenzande moet het doen met punt tegen Zwaluwen

In de laatste wedstrijd voor de winsterstop had FC 's-Gravenzande een goede kans om te winnen tegen Zwaluwen. Het bleef echter 2-2 op het Juliana Sportpark.

's-Gravenzande kwam goed uit de startblokken met een aantal kansen in de eerste minuten. Het was vroeg raak door Stefan Bruin die vrij in kon koppen. De score werd verdubbeld door Roy van Beek die via het been van een Zwaluwen-verdediger de 2-0 binnenschoot. Daarna zakte de thuisploeg wat in, wat vlak voor rust resulteerde in de aansluitingstreffer van Zwaluwen.. De gasten bleven ook in de tweede helft lang aandringen totdat die 2-2 in het begin van de slotfase viel. In de laatste minuten had FC 's-Gravenzande - met een man minder na een rode kaart voor Ardi Luijendijk - nog twee grote kansen op de overwinning. Frank Broos schoot op de paal en Sil van Ooijen had net voor het eindsignaal nog een goede mogelijkheid. De stand veranderde niet en daarmee gaat FC 's-Gravenzande na een goede eerste seizoenshelft als tweede in de vierde divisie de winterstop in.

MVV'27 pakt punt tegen koploper

MVV'27 blijft het goed doen in de derde klasse D. Zaterdagmiddag speelde het gelijk tegen koploper Excelsior'20. Het zag er een tijdje niet naar uit dat het gelijk zou worden. Vlak voor rust scoorde een beter Excelsior de 1-0. Maar de Maaslanders kwamen knap terug met een doelpunt na een uur spelen. Jaco Buijnink schoot een vrije trap binnen voor de gelijkmaker. Ondanks het harde werk van MVV bleef de stand gelijk. Het betekent wel dat MVV'27 voor de achtste keer ongeslagen blijft. De eerste wedstrijd na de winterstop is gelijk tegen een regioploeg in zwaar weer: namelijk Naaldwijk. De Naaldwijkers kwamen zaterdag nog op voorsprong tegen Vierpolders, maar lieten daarna de deur open staan en verloren met 8-1.

WOS Sport sprak na afloop met Jaco Buijnink:

Maasdijk wint eenvoudig van MSV'71

Na de beschamende 6-1 nederlaag van vorige week tegen FC Zoetermeer had Maasdijk wat goed te maken. Dat gebeurde tegen MSV'71. Er werd 3-0 gewonnen van de degradatiekandidaat. Na een kwartier spelen was het aanvoerder Nick van Vliet die met een afstandsschot voor de openingstreffer zorgde. Maasdijk had de gehele wedstrijd weinig problemen met de Maassluizers. Roy Bruinen maakte via de kluts in het begin van de tweede helft de 2-0 en Nikki Krouwer bracht met een bal in de kruising de stand op 3-0. Diezelfde Krouwer miste nog een strafschop, maar de maakte voor het duel niet meer uit. Volgende week wacht voor de Maasdijkers de inhaalwedstrijd tegen Vredenburch. Die speelden deze zaterdag tegen Quintus, maar vanwege de slechte staat van het veld werd die wedstrijd na dertig minuten bij een 1-0 stand gestaakt.

Maasdijk-trainer Dennis van den Steen over de overwinning tegen MSV'71:

Tweede divisie
Excelsior Maassluis - Jong Sparta Rotterdam 0-1 (0-1)

Rens de Vries, Emiel Rours
Rood: Mike Das, Storm Verheijen (2x geel)

DVO'32 - HVC'10 2-7 (1-4)
Mitchell Bouwhuis, Jorno Reurink, Michael van den Bos (2), Jorn Groothuizen, Kay van den Bos, Wessel Vijverberg

Lyra - Meeuwenplaat 4-1 (3-0)
Dyon Lemckert, Larry Paauwe, Jesse Schelvis (2)

Vierde klasse D
Vredenburch - Quintus gestaakt bij een stand van 1-0, het veld was door het weer onbespeelbaar geworden

VDL - Deltasport 3-1 (2-1)