Archief
WOS

WOS

Oud Sluys: voorbeeld van combinatie wonen, zorg en welzijn

Maasdelta, Seniorenwelzijn en Argos Zorggroep uit Maassluis hebben donderdag hun samenwerking in appartementencomplex Oud Sluys officieel afgetrapt. Doel ervan is dat de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Een geschikte woning vormt de basis van de samenwerking en wordt gecombineerd met welzijn, ontmoeting en zorg. Argos Zorggroep zet vaste medewerkers in die thuiszorg bieden en een wijkverpleegkundig spreekuur houden. Seniorenwelzijn zorgt voor ontmoeting en verbinding, organiseert en faciliteert leuke en zingevende activiteiten en bevordert vitaliteit en gezond ouder worden.

Oud Sluys aan de P.C. Hooftlaan is in 2021 opgeleverd en bestaat uit 64 huurappartementen en een ruim ontmoetingscentrum op de begane grond. Er is een bewonerscommissie actief die een belangrijke rol heeft binnen de nieuwe samenwerking. "Wij zien deze samenwerking als een geweldige kans voor senioren om langer zelfstandig te blijven wonen met de juiste ondersteuning in een warme omgeving zoals Oud Sluys", aldus de commissie.

Voorbeeldfunctie

Argos Zorggroep komt regelmatig bij cliënten die graag naar een verpleeghuis willen, maar daar nog te vitaal voor zijn. Karin Hersbach (Argos Zorggroep): "Dat zijn mensen die prima in Oud Sluys zelfstandig zouden kunnen wonen. Maar wel met begeleiding. Dit gebouw heeft 64 woningen. Voor een flink deel daarvan mag Argos nu cliënten voordragen. Dat is ook nodig, want de vraag is enorm. Het is een voorbeeld van hoe het ook in andere gebouwen geregeld kan worden."

Wethouder Bronsveld (zorg) is blij dat de partners dezelfde wens delen. "Ik ben ervan overtuigd dat bewoners en omwonenden van Oud Sluys het ook fijn vinden om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen en mee te kunnen blijven doen in Maassluis, ook als zij kwetsbaar zijn of zorg nodig hebben. Door de krachten te bundelen, gaan we met een complete aanpak aan de slag om onze gezamenlijke doelen waar te maken."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis