Archief
WOS

25.000 euro nodig voor behandeling na herseninfarct

De wereld van Sara de Backer staat sinds juni 2021, toen ze een herseninfarct kreeg, volledig op zijn kop. Sindsdien kan ze haar leven niet meer normaal leven. Daarom zijn haar vriendinnen een crowdfunding gestart, zodat De Backer beter behandeld kan worden.

Op 28 juni 2021 ging het voor haar helemaal mis. "Ik voelde me ineens niet goed, ik werd duizelig, ik kreeg hele erge hoofdpijn, daarbij last van mijn ademhaling en ik kon ineens niet meer slikken”, zegt ze in de WOS-talkshow Aan Tafel. Ze had een herseninfarct gekregen en werd met spoed naar het Haga-ziekenhuis gebracht. Maar nog steeds heeft de Naaldwijkse last van het infarct: “Ik heb zenuwpijn en veel cognitieve klachten, zoals geheugenverlies op korte termijn.”

Ze wil daarom maar wat graag een behandeling in de Verenigde Staten volgen. Bij het INR instituut in Florida is er een speciale behandeling, die De Backer weer mobieler en onafhankelijker kan maken. “Je krijgt eerst een injectie in je ruggenmerg en daarna wordt je voor zeven minuten met je hoofd naar beneden gekanteld.” Dit zou ervoor moeten zorgen dat de slechte eiwitten in haar hersenen verdwijnen.

Maar deze behandeling kost veel geld. Volgens een vriendin van De Backer kost de behandeling en alles daaromheen ongeveer 25.000 euro. Daarom heeft de vriendinnengroep een crowdfunding opgezet. Deze brachten zij onder de aandacht op de sociale mediaplatformen, maar ook organiseren ze allerlei acties om geld op te halen voor hun vriendin: “We gaan nog twee acties doen, een pubquiz op 6 januari en op 12 januari een jeu de boule avond op sportpark Verburch." Hiermee proberen ze naar dat bedrag van 25.000 euro te werken. Inmiddels is er al 20.000 euro opgehaald.

Het hele gesprek met Sara de Backer zie je vrijdagavond vanaf 18.00 uur op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook te bekijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.