Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Komende weken geen toiletten bij natuurspeeltuin Avonturis

Er zullen in de komende weken geen dixi's (verplaatsbare toiletten) aanwezig zijn in de Maassluise natuurspeeltuin Avonturis. Dat heeft burgemeester Gregor Rensen donderdagavond gezegd.

Rensen deed deze aankondiging tijdens het Actualiteitenhalfuur in de raadsvergadering. Jurre van de Merwe (Leefbaar Maessluys) had het onderwerp aangekaart, omdat er in zeer korte tijd twee keer brand is gesticht in de dixi's. Hij vroeg onder meer of er cameratoezicht mogelijk is.

Op woensdagavond 30 november gingen de twee dixi's in vlammen op en op vrijdagavond 2 december was dat het lot van de vervangende dixi's.

Niet te beveiligen

De mobiele toiletten komen tot zeker half januari niet terug, omdat ze de komende (vuurwerk)weken niet te beveiligen zijn. Extra surveillances van boa's en politie bieden geen garanties. In de komende periode wordt er relatief ook weinig gebruik gemaakt van Avonturis. Verder wordt er nagedacht over de plaatsing van minder kwetsbare toiletten in de natuurspeeltuin.

Huub Paalvast (VSP) suggereerde het plaatsen van een of meer bewegingssensoren. Dat leek Rensen een kostbare oplossing. Ook het instellen van cameratoezicht bij de toiletten leek de burgemeester niet naar verhouding te zijn.