Archief
ONW

Overeenkomst Waelse Tuin ondertekend: deze 47 woningen gaan er komen

Ontwikkelaar WDevelop en ONW hebben afgelopen maandag de overeenkomst voor het project “Waelse Tuin” ondertekend. Het project is onderdeel het nieuwe woongebied Waelpolder in ‘-Gravenzande.

De “Waelse Tuin” omvat 47 woningen waarvan 14 eengezinswoningen, 18 twee-onder-een-kapwoningen, 8 levensloopbestendige woningen en 7 vrijstaande villa’s. Een architectenbureau heeft iedere type woning een eigen accent gegeven: een rieten dak of een dak met dakpannen, een veranda in de voortuin of houten details in de gevel. Andere architecten hebben mee ontworpen aan de woonomgeving. In de woonomgeving is veel aandacht voor groen, natuur en klimaatadaptie. Alle woningen zijn straks energiezuinig door goede isolatie.

Waelpolder

Waelpolder is het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat in ontwikkeling gaat en biedt straks ruimte voor circa 720 woningen, waarvan 50 procent in het betaalbare segment, waaronder sociale woningbouw, een school én maatschappelijke voorzieningen. Het gebied is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de diverse buurten waarin een grote diversiteit aan architectuur én woningaanbod te vinden is.