Archief
WOS

WOS

Geschokte reacties op gezondheid fractievoorzitter: 'Totaal overdonderd'

In de gemeente Westland wordt geschokt gereageerd op de medische toestand van Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig.

De politicus, in het dagelijks leven advocaat, werd dinsdag onderweg naar de rechtbank getroffen door een medisch incident. "Het is uitermate triest", reageert fractievoorzitter Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland. Het bericht van de griffier van de gemeente Westland dinsdagavond kwam als een grote schok. Daarin stond dat hij was opgenomen in het ziekenhuis. Eerder die middag is in de rechtbank verteld, waar advocaat Duijsens werd verwacht, dat hij getroffen was door een medisch incident. Zijn advocatenkantoor Duijsens & Van der Klei & Zwijnenberg laat woensdag weten dat hij nog in het ziekenhuis ligt.

'Totaal overdonderd'

Dave van Koppen, fractieleider van LPF Westland, zegt tegen mediapartner Omroep West "totaal overdonderd" te zijn door het bericht. "Er kwam een persbericht vanuit de griffie, maar ik heb verder geen idee van wat er is gebeurd." Hij wenst de naasten van Peter Duijsens alle sterkte toe. Ook op X, voormalig Twitter, reageren politieke partijen geschrokken. Alle partijen wensen hem veel beterschap toe en hopen op een spoedig herstel.

Maandagavond nog in debat

De geroutineerde politicus Peter Duijsens is sinds 2010 hét gezicht van politieke partij Westland Verstandig. Daarvoor was hij lid van het CDA, waarvoor hij sinds 1990 in de raad van de toenmalige gemeente 's-Gravenzande zat.

Maandagavond voerde hij namens zijn fractie nog het woord in een extra raadsvergadering over de verhoudingen binnen de coalitie.

WOS