Archief
Maasdelta

Maasdelta

Bouw appartementencomplex 'Stadhouder' Maassluis begonnen

De bouw van appartementencomplex 'Stadhouder' in de Burgemeesterswijk in Maassluis is begonnen. In het gebouw komen 39 sociale huurappartementen en een ontmoetingsruimte. Wethouder Sjoerd Kuiper mocht maandag de eerste paal slaan.

Het gaat om een zogenaamd ‘verzorgd-wonen-complex' waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. Het gebouw wordt geplaatst aan de Dr. Jan Schoutenlaan. In de ontmoetingsruimte kunnen bewoners deelnemen aan activiteiten of zelf activiteiten organiseren. De oplevering staat gepland voor eind 2024. Sinds 2005 is een groot deel van de Burgemeesterswijk in Maassluis vernieuwd. Galerijflats en grasvelden maakten plaats voor een omgeving met vooral laagbouw en tuinen.

"Met de bouw van deze 39 appartementen voor senioren zorgen we ervoor dat inwoners in Burgemeesterswijk in de eigen woon- en leefomgeving prettig zelfstandig kunnen blijven wonen. De kwaliteit van de nieuwe wijk is groot: in architectuur, in openbare ruimte en met een mooie inpassing van parkeren, groen en spelen. Ik wens de bouwers een voorspoedig bouwproces", zegt wethouder Sjoerd Kuiper.

Sloop

Op de planning staat nog de sloop van de twee hoogbouwflats; Burgemeester Zaneveldflat 2 t/m 216 en Burgemeester Zaneveldflat 218 t/m 496. Daarvoor in de plaats komt er een gevarieerde mix van sociale en middeldure huurwoningen, koopwoningen en -appartementen. "We bouwen in de laatste fase van de Burgemeesterswijk ruim 300 woningen terug waar er 248 worden gesloopt. Dat zijn er veel meer dan in de eerdere plannen stonden en er komen ook meer betaalbare woningen terug, in de sociale huur, de middenhuur en de betaalbare koop. Dat is goed voor starters, senioren en andere inwoners met een bescheiden inkomen die het zo moeilijk hebben."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis