Quintus in goede tweede helft ruim langs Dynamico

De handballers van Quintus hebben na drie opeenvolgende nederlagen weer eens gewonnen. Laagvlieger Dynamico werd met ruime cijfers opzij gezet: 35-22.

In de eerste helft zag het er echter niet naar uit dat er zo'n ruime score op het scorebord zou staan. De wedstrijd ging gelijk op en Dynamico kwam een aantal keer zelfs op voorsprong. Halverwege was de stand 13-12. Na rust bouwde de thuisploeg de score echter snel uit. Na tien minuten spelen was de score al 21-16. Quintus vond vrij eenvoudig het net, waar dat aan de andere kant niet zo vaak meer lukte. Tien minuten later was het zelfs 29-19 en uiteindelijk dus 35-22.

Quintus staat in de eredivisie zesde met 16 punten, dat zijn er acht minder dan koplopers DFS Arnhem en BFC. Nummer 3 Tachos heeft slechts twee punten meer dan Quintus en is dus nog in zicht.

Nipte nederlaag Verburch in derby

De handbalvrouwen van Verburch, promovendus in de tweede divisie, blijven ook na negen wedstrijden zonder punten. Desondanks kan het terugkijken op een prima resultaat tegen de nummer 2, streekgenoot Quintus 3. Het werd 21-24. Vorige week tegen koploper WPK/Westlandia viel de score (20-30) een stuk hoger uit.

Westlandia was zaterdagavond met 22-26 te sterk voor middenmoter Zeeburg