Livestream Ondo

Ondo behoudt ongeslagen status, Valto wint weer

De korfballers van Ondo blijven ongeslagen bovenaan staan in de eerste klasse van het zaalkorfbal. De 's-Gravenzanders wonnen zaterdag in eigen huis met 18-14 van Weidevogels.

Het werd voor de toeschouwers in de Westlandhal een boeiende wedstrijd. De score ging van 5-1 naar 7-6 bij rust. In de tweede helft hadden Weidevogels een goede reeks, waarin het via 8-8 uitliep naar 8-11 en uiteindelijk bij 11-14 voor het laatst tot scoren kwam. In de laatste 18 minuten ging de bal alleen aan de andere kant van de korf en kwam Ondo dus nog terug tot een 18-14 zege.

Ondo heeft in de competitie acht punten en een voorsprong van twee punten op achtervolgers Swift en Refleks. Die laatste ploeg is volgende week in Rijswijk de tegenstander. Streekgenoot ODO, dat zaterdag voor het eerst won (24-18 tegen Fiducia) heeft drie punten.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak na afloop met aanvoerder Matthijs Verbaan:

Zege Valto

Valto begon dit seizoen, na de promotie naar de hoofdklasse, met een zege. Maar in de afgelopen twee wedstrijden volgden een nederlaag en een gelijkspel. Zaterdag werd er weer eens gewonnen.

De Lierenaren schoten tegen KVS uit de startblokken en stond zelfs met 15-9 voor. In het slot van de eerste helft kon KVS nog aanhaken en stond het halverwege 15-12. Na rust kon Valto het gaatje behouden en zelfs nog iets uitbouwen. De overwinning kwam niet meer in gevaar: uitslag 26-20.

Valto staat met vijf punten uit vier wedstrijden voorlopig op een gedeelte derde plaats.